В Україні ціна на картоплю знизилася вперше із жовтня 2023 року. Аналітики проекту EastFruit пов'язують таку зміну зі збільшенням постачання картоплі, що позначилося на цінах у цьому сегменті ринку.

Про це пише "dengi".

Хоча фермери послідовно підвищували ціни на картоплю майже щотижня, починаючи з другої половини жовтня 2023 року, поточна тенденція вказує на необхідність того, щоб більшість виробників переглянули своє рішення та знизили ціни. Наразі картопля продається за ціною 16-22 грн/кг, що в середньому на 11% нижче, ніж на кінець попереднього робочого тижня.

"Якщо з другої половини жовтня 2023 року фермери практично щотижня підвищували ціни на картоплю, то вже сьогодні більшість виробників змушені переглядати ціни на цю продукцію у бік зниження", - йдеться у повідомленні.

Аналітики відзначають значний сплеск пропозиції картоплі на українському ринку ближче до кінця минулого тижня. Фермери, які раніше стримували продажі в очікуванні подальшого зростання цін, тепер реалізують наявні у них обсяги картоплі. Таке рішення було викликано різким погіршенням якості картоплі, що зберігається.

Незважаючи на недавній спад, варто зазначити, що картопля в Україні, як і раніше, продається в середньому в 2,9 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Хитрість наших бабусь: що зробити, щоби до сковорідки нічого не прилипало

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Показати ще

Читайте також:

Вже й "однушку" потягне не кожен: як змінилася ціна оренди однокімнатних квартир

Облизуватимете і пальці, і тарілку: рецепт запеченого карася з яблуком і капустою

Потужно його торкнуло: Медведєв почав загрожувати Європі ракетами з "апокаліпсисом"