Володимир Новосядлий, заступник начальника мобілізаційного відділу Дарницького району Києва, наголосив, що законодавство не накладає обмежень на місце доставки повісток. Повістку можна вручити де завгодно, в тому числі під час розважальних або спортивних заходів.

Про це пише «24tv»

Новосядлий наголосив на критичному характері перевірки громадян для національної безпеки під час військового стану. Він висловив стурбованість щодо потенційної присутності осіб із ворожими намірами серед цивільного населення, наголосивши, що перевірка правоохоронних органів необхідна з міркувань безпеки. Непроведення таких перевірок може призвести до небажаних наслідків.

«Тому перевірка правоохоронними органами – це норма, бо насамперед це питання безпеки. Якщо цього не робити, то може бути багато неприємних наслідків», – заявив він.

Заступник начальника уточнив, що мобілізаційні заходи не обмежуються домашніми адресами, а поширюються і на громадські місця. Керівники підприємств також зобов'язані надавати допомогу у повідомленні осіб, військовозобов'язаних.

Співпраця між громадянами та правоохоронними органами має вирішальне значення, оскільки будь-яке невиконання військового боргу може суттєво вплинути на обороноздатність країни. Відповідальність за вручення повісток лежить як на ТЦК, а й інших державних органах, котрі займаються мобілізаційними завданнями за умов воєнного стану.

Популярні новини зараз

Не накладайте на хату біду: чому в жодному разі тапочки не можна ставити хрест-навхрест

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Показати ще

Крім того, представник Дарницького ТЦК закликав українців осмислити та підтримати мобілізаційні заходи, наголосивши на їхньому значенні у забезпеченні стабільності та безпеки держави під час масштабної війни.

Читайте також:

Перевірено роками: 10 найкращих способів, які дозволять позбавитися колорадського жука

Будуть сюрпризи: якою буде погода у Києві протягом весни

На другий день його точно не залишиться: рецепт салату з пекінської капусти з крабовими паличками та маслинами